Terug

Waterfilters: schoon drinkwater hoort bij een goede voorbereiding op rampen

Een waterfilter is een essentieel onderdeel van een goede voorbereiding op calamiteiten. Bij Noodzaken kun je verschillende soorten waterfilters kopen; o.a. pompwaterfilters, lichtgewicht waterfilters en zwaartekracht-waterfilters.

Filters

Waterfilters: schoon drinkwater hoort bij een goede voorbereiding op rampen

Schoon en veilig drinkwater is essentieel om te kunnen overleven, je kunt langere tijd zonder voedsel, maar slechts een dag of drie zonder water. Een waterfilter is een essentieel onderdeel van een goede voorbereiding op calamiteiten. Je kunt er ook voor kiezen om water op te slaan of, nog beter, om zowel een voorraad water voor enkele dagen als een of meerdere waterfilters aan te schaffen.

Je kunt water op verschillende manieren zuiveren; je kunt het o.a. koken, behandelen met waterzuiveringstabletten of -druppels, of met een waterfilter ontdoen van zwevende deeltjes, bacteriën, protozoa en virussen. Bij de waterfilters kun je dan ook weer kiezen uit een aantal verschillende methodes. Zo kun je bij Noodzaken grofweg kiezen uit; pompwaterfilters, waarmee je het water door een filterelement heen pompt, zwaartekrachtfilters, waarbij het vuile water door de werking van de zwaartekracht door het filterelement heen loopt, UV-waterzuiveraars, waarbij UV-licht in het water aanwezige organismen en virussen onschadelijk maakt en waterfilters waarbij je het water door het filter heen zuigt, alsof je door een rietje drinkt.

Bij Noodzaken kun je meerdere soorten waterfilters van bekende merken als Katadyn, Lifestraw, Steripen en Sawyer kopen. Van compacte lichtgewicht waterfilters zoals de Sawyer Mini SP128 voor in een EDC of noodpakket tot zwaartekracht waterfilters voor gebruik op je bug-out-location, thuis of in je basiskamp.

Wil je goed voorbereid zijn op noodsituaties en rampen zoals stroomuitval, overstromingen, terroristische aanslagen, maatschappelijke onrust of extreme weersituaties denk dan ook eens aan een goed noodpakket, lang houdbaar noodvoedsel en andere noodartikelen zoals zaklampen, powerbanks en survivalkits.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Noodzaken.nl 10 / 10 - 9 Reviews @ Webwinkelkeur