• Lorem ipsum

Top 10 tegeltjes-wijsheden voor preppers

1 Jun 2022
door Noodzaken

Hier zijn enkele bekende Engelstalige tegelspreuken van en voor preppers:

  1. "Prepare for the worst, hope for the best."
  2. "Better to have it and not need it, than to need it and not have it."
  3. "Two is one, and one is none."
  4. "The more you sweat in training, the less you bleed in an emergency."
  5. "Preparation is the key to survival."
  6. "Preppers don't rely on luck, they rely on readiness."
  7. "When disaster strikes, the time for preparation is over."
  8. "Store what you eat, eat what you store."
  9. "It's not paranoia if they're really out to get you."
  10. "Prepping is not about fear, it's about being responsible and self-reliant."

Deze gezegden weerspiegelen de mentaliteit en de waarden van preppers, namelijk het belang van voorbereiding, zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid.

Maar wat betekent "Two is one, and one is none"?

Dit is een prepper-wijsheid die voor de meeste mensen wel enige extra toelichting behoeft. De andere uitspraken en gezegdes zijn in meer of mindere mate wel duidelijk. Als dat niet zo is, geef het even aan, dan zorgen we ook hier voor wat extra uitleg.

Het gezegde "Two is one, and one is none" is een veelgebruikte uitdrukking onder preppers en survivalisten. Het wordt vaak gebruikt om het belang van het hebben van een back-up te benadrukken. Hoewel de exacte oorsprong van dit gezegde moeilijk te traceren is, komt het waarschijnlijk voort uit de militaire wereld.

In militaire context verwijst dit gezegde naar het belang van redundantie en het hebben van een alternatieve optie in geval van een storing of verlies van een bepaald item of uitrusting. Het drukt uit dat als je slechts één exemplaar van iets hebt en het gaat kapot of raakt verloren, je met lege handen achterblijft. Door te zorgen voor een tweede exemplaar verhoog je je kansen op succes en overleving.

Redundantie
In de Nederlandse taal staat redundant voor 'overbodig' of 'meer dan strikt noodzakelijk'. In de IT en bij preppers heeft het woord vaak een andere betekenis. Hier wordt redundantie doorgaans als positief gezien, en wordt met redundantie bedoeld dat bepaalde voorzieningen meervoudig zijn uitgevoerd. Je hebt het misschien niet nodig, maar "better safe than sorry".

In de prepper-gemeenschap wordt het gezegde toegepast op verschillende aspecten van voorbereiding, zoals het hebben van meerdere bronnen van water, voedsel, gereedschappen en andere essentiële benodigdheden. Het benadrukt het belang van diversificatie en het creëren van redundante systemen, zodat je niet afhankelijk bent van één enkele voorziening die kan falen. Je wilt bv. liever niet afhankelijk zijn van 1 waterfilter op batterijen. Maar zorgt voor een extra filter-optie, of voor waterzuiveringstabletten.

Kortom, "Two is one, and one is none" is een krachtige herinnering aan het belang van back-ups, alternatieven en duplicatie in de wereld van preppers en survivalisten.