• Lorem ipsum

LifeSaver Wayfarer wint "Veiligste Outdoor Uitrusting" in de Gear Awards 2023 van The Great Outdoors Magazine

26 Sep 2023
door Lifesaver

In de dynamische wereld van outdoor avonturen kan het hebben van de juiste uitrusting het verschil betekenen tussen een gedenkwaardige excursie en een gevaarlijke beproeving. In 2023 wierpen de Gear Awards van The Great Outdoors opnieuw een schijnwerper op de allerbeste outdoor uitrusting. Ter viering van producten die veiligheid, innovatie en betrouwbaarheid herdefiniëren in de wildernis. Te midden van de indrukwekkende reeks winnaars en eervolle vermeldingen werd de LifeSaver Wayfarer waterzuiveraar bekroond als de "Best Safety Equipment".

Awards die uitmuntendheid in de buitensport definiëren

De Gear Awards van The Great Outdoors worden al lang beschouwd als de gouden standaard in het Verenigd Koninkrijk voor buitensport-uitrusting die boven de rest uitstijgt. 

Dit prestigieuze evenement omvat 16 categorieën, elk voor outdoors-producten die uitblinken in hun respectievelijke domeinen. Deze prijzen zijn het resultaat van zorgvuldige tests, deskundig oordeel en een aanhoudende toewijding om die uitrusting te vinden die het meest effectief werkt in de meest barre outdoor omstandigheden.

Een panel van doorgewinterde experts, waaronder Chris Townsend, Alex Roddie en Francesca Donovan, ondernam uitgebreide tests in de adembenemende landschappen van het Verenigd Koninkrijk. Van de Cairngorms tot Noord-Wales en het Lake District. Hun grondige evaluaties omvatten dagwandelingen, winterse kampeertrips, meerdaagse trektochten en meer. De winnaars vertegenwoordigen de top van de outdoor uitrusting en stellen nieuwe normen voor veiligheid, prestaties en innovatie.

LifeSaver Wayfarer wint "Veiligste Outdoor Uitrusting" in de Gear Awards 2023

In deze categorie vol opmerkelijke concurrenten kwam de LifeSaver Wayfarer naar voren als de onbetwiste kampioen. De Wayfarer is een compacte en krachtige waterzuiveraar, met een gewicht van slechts 323 gram. Wat hem onderscheidt is de focus op veiligheid, bevestigd door tests die de NSF/ANSI P231-normen overtreffen - een certificering die bekend staat om haar strenge evaluatie van waterzuiveraars en waterfilters.

Alex Roddie, een van de juryleden, kon niet anders dan dit unieke verkoopargument van de Wayfarer benadrukken: “Het spreekt me erg aan dat het daadwerkelijk is getest volgens die officiële normen, in tegenstelling tot andere buitensport waterfilters en -zuiveraars waarvan ik weet." De prijs in deze categorie is bijzonder bevredigend omdat die specifiek gericht is op de veiligheid. Het is een bevestiging van onze claim dat de Wayfarer de "veiligste waterzuiveraar voor buitensporters" is.

Bovendien blinkt de Wayfarer niet alleen uit op het gebied van veiligheid; hij is ook indrukwekkend compact en aantrekkelijk geprijsd. Will Renwick, een ander jurylid, merkte op: “De Wayfarer is kleiner en lichter dan de meeste waterzuiveraars die ik ken. En hij is ook lager geprijsd dan veel vergelijkbare filters en zuiveraars." Het is een product dat bewijst dat je veiligheid niet hoeft op te offeren voor draagbaarheid of betaalbaarheid.

De belangrijkste features van de Lifesaver Wayfarer

De sterke punten van de LifeSaver Wayfarer zuiveraar beperken zich niet tot veiligheid en betaalbaarheid; de Wayfarer beschikt over een reeks kenmerken die het een must-have maken voor liefhebbers van buitensport-activiteiten:

Twee-Staps Filtratie: De Wayfarer maakt gebruik van een tweestaps-filtratieproces. De eerste hiervan is de Ultrafiltratie (UF) Cartridge die bacteriën, virussen en protozoa verwijdert uit tot wel 5.000 liter water. Dit wordt gevolgd door het Actieve Koolstoffilter dat verschillende chemicaliën en zware metalen vermindert, evenals de smaak en geur verbetert. Deze zijn effectief tot 100 liter.

Vervangbare Filters: Zodra de UF Cartridge geen water meer doorlaat, kan deze eenvoudig worden vervangen, wat zorgt voor langdurige prestaties. Het Actieve Koolstoffilter is ook vervangbaar.

Scavenger Hose en Pomp: Ontworpen voor gemak, omvat de Wayfarer een aanzuigslang (de zgn. Scavenger Hose) en een ingebouwde pomp voor eenvoudige zuivering.

Binnenkort volgen nog meer opwindende updates van Lifesaver, dus zorg dat je op de hoogte blijft! Bezoek Noodzaken of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.