• Lorem ipsum

Enterokokken in kraanwater Goor: Hoe je veilig drinkwater krijgt zonder te koken

18 Jun 2024
door Noodzaken

Bewoners van het Twentse plaatsje Goor worden momenteel gewaarschuwd voor een lichte verontreiniging in het kraanwater. Er zijn Enterokokken (een bacterie) aangetroffen in het water, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Vitens, het drinkwaterbedrijf, adviseert mensen in Goor daarom om het water drie minuten te koken om zo de bacterie te doden. Gelukkig zijn er ook andere en gemakkelijkere manieren om je kraanwater veilig te maken zonder te hoeven koken.

Filteren van kraanwater: Een eenvoudige en effectieve oplossing

Een effectieve manier om je kraanwater te ontdoen van bacteriën zoals Enterokokken is het gebruik van een waterfilter. Deze filters verwijderen niet alleen bacteriën, maar ook andere onzuiverheden uit het water, waardoor je direct veilig drinkbaar water hebt. Dit is niet alleen handig bij verontreiniging van het kraanwater, maar ook bij andere noodsituaties waarbij je je water moet filteren. Alle waterfilters in het assortiment van Noodzaken zijn geschikt om dit soort bacteriën eenvoudig uit het water te filteren. 

Kraanfilters: Veilig drinkwater zonder gedoe

Een nog efficiëntere oplossing is het gebruik van een kraanfilter zoals de Torayvino MK2. Dit filter bevestig je direct aan je kraan en het bevat een membraanfilter dat bacteriën en andere verontreinigingen eenvoudig uit het water filtert. Hierdoor heb je zonder koken direct veilig drinkbaar kraanwater. 

Voordeel is ook dat je altijd de zekerheid hebt van veilig drinkwater zolang je het filterelement maar periodiek vervangt. Een ander voordeel is dat het filter ook een deel van mogelijk nog in het drinkwater aanwezige pesticiden, zware metalen zoals lood, medicijnresten en chemicaliën uit het water haalt.

Voordelen van waterfilters en kraanfilters

  1. Direct veilig drinkwater: Met een kraanfilter of waterfilter heb je meteen zonder koken veilig drinkbaar water.
  2. Voorbereid op noodsituaties: Of het nu gaat om een volgende vervuiling van het kraanwater of andere calamiteiten, je bent altijd voorbereid.
  3. Geen flessenwater nodig: Je hoeft niet naar de supermarkt te rennen om flessen water te kopen, wat vaak al snel uitverkocht is bij een waterverontreiniging.
  4. Ook handig voor op vakantie: Deze filters zijn ook ideaal om mee te nemen op vakantie, zodat je altijd toegang hebt tot schoon drinkwater.

Conclusie

Het koken van water is een goede tijdelijke oplossing bij waterverontreiniging, maar het gebruik van een waterfilter of kraanfilter biedt een praktische en duurzame manier om altijd toegang te hebben tot veilig drinkwater. Of je nu thuis bent, op vakantie gaat, of je voorbereidt op noodsituaties, met een waterfilter of kraanfilter ben je altijd verzekerd van schoon en veilig drinkwater.