Sawyer Gravity System Waterfilter (SP160)

Sawyer Gravity System Waterfilter (SP160) Waterfilters
Art.nr.: SP160
Voorraad: 4
€59,95
Aantal: In winkelmand

Daarom preppen preppers bij Noodzaken:

Sinds 2008 specialist in zelfredzaamheid
Gratis bezorging vanaf € 100,-
30 dagen bedenktijd
Uitgebreide garantie en betrouwbare service
Levertijd: 1 - 3 dagen (woensdags gesloten)
Veilig betalen met o.a. iDeal
Afhalen mogelijk (op afspraak)


Vertrouwd online kopen met WebwinkelKeur

Bewaren

Bewaren

Het Sawyer One Gallon Gravity System (SP160) is een lichtgewicht zwaartekracht waterfilter om grote hoeveelheden water te kunnen zuiveren. Het Sawyer Gravity System bestaat uit onder meer een waterzak met een inhoud van 3,78 liter (1 gallon) en het nieuwe Sawyer Dual Threaded Mini Waterfilter. Dit Sawyer waterfilter verwijdert 99.99999% van de bacteriën en 99.9999% van de protozoa en cysten en filtert tot wel 375.000 liter water.

3,78 liter waterzak
De waterzak heeft een grote vulopening om de zak snel en eenvoudig te kunnen vullen. De inhoud van de waterzak is 1 Gallon oftewel 3,78 liter.

Het nieuwe Dual Threaded Mini Filter
Het nieuwe Dual Threaded Mini Filter is feitelijk een Sawyer SP128 Mini met aan twee zijden schroefdraad. Het voordeel hiervan is dat je dit waterfilter naast dat je het gewoon op dezelfde manier kunt gebruiken als de oorspronkelijke Sawyer Mini, gemakkelijker op andere manieren kunt gebruiken. Je kunt dit nieuwe type ook gemakkelijk inzetten in een inline systeem, dus in de drinkslang van een waterzak, je kunt het filter ook gebruiken met de meegeleverde Push/Pull-cap of met de meegeleverde Cleaning Coupling gemakkelijk schoonmaken (backflushen) m.b.v. een plastic (PET)-waterfles (met 28mm schroefdraad)

Het Dual Threaded Mini waterfilter meet slechts 13,7 cm en filtert tot 375.000 liter water. Het door Sawyer ontwikkelde 0.1 micro holle vezel membraan-filter houdt schadelijke bacteriën en protozoa tegen. Hierdoor kun je onbezorgd drinken van het meeste zoete oppervlaktewater of leidingwater dat minder schoon is dan we thuis gewend zijn.

Net zoals bij alle Sawyer waterfilters herstelt een zgn. 'backwash' de werking van het filter telkens weer zodat je een enorm lange levensduur hebt. Zo kan de Sawyer Dual Threaded Mini tot wel 375.000 liter water zuiveren. Dit betekent dat je nooit dure vervangende filtercartridges aan hoeft te schaffen, nooit dus.

Wat haalt het Sawyer Gravity System uit het water?
Het Sawyer Gravity System SP160 ontdoet het water van o.a. bacteriën, cysten, protozoa, zwevende deeltjes, algen- en plantenresten. Het filter verwijdert geen virussen uit het water. Virussen zul je in Europa en Noord-Amerika eigenlijk niet snel in het water aantreffen, ga je op reis naar bv. Azië of Afrika dan adviseren we wel om het water ook tegen virussen te behandelen.

Een waterfilter voor noodsituaties en calamiteiten
Gebruik je de Sawyer voor noodsituaties, leg dan een voorraad water aan en verzamel bv. regenwater. Je zult dan met een Sawyer filter het aanwezige water veilig kunnen zuiveren tot drinkwater. Is er geen beter water voorhanden en moet je in het ergste geval een emmer water uit een Amsterdamse gracht scheppen tijdens een langdurige rampsituatie dan adviseren we wel weer om ook op virussen in het water te letten als het wilt gaan filteren met je Sawyer.

Gebruik je gezonde verstand, gebruik indien mogelijk water dat al zo schoon mogelijk is. Wil je ook de eventueel in het water aanwezige virussen onschadelijk maken, dan kun je het Sawyer waterfilter gebruiken in combinatie met Care Plus Hadex of Katadyn Micropur Forte

Gewicht: 226 gram

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Beoordeel

Je naam:


Je beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: