Voorbereiding op rampen - begin eens met een noodpakket

Zo kun jij je voorbereiden op een ramp
We hebben het goed voor elkaar in Nederland, maar ook bij ons kan een ongeluk, ramp of terroristische aanslag plaats vinden. Het besef dat het verstandig is om voor onverwachte noodsituaties een noodpakket binnen handbereik te hebben is inmiddels bij velen aanwezig. Met een noodpakket, waterfilter en een voorraad drinkwater en lang houdbaar voedsel ben je thuis en onderweg voorbereid. Als voor langere tijd de stroom uitvalt, de verwarming niet meer werkt, er geen water uit de kraan komt, het niet veilig is om naar de winkel te gaan, of je vast komt te zitten met je auto, heb jij de belangrijkste spullen die handig zijn in zo’n situatie.

Denk Vooruit NoodpakkettenDenk Vooruit-noodpakket
Noodzaken heeft een Denk Vooruit-noodpakket samengesteld volgens richtlijnen van de overheid en deze laten toetsen. Daarom mag Noodzaken, als goedgekeurd aanbieder, het Denk Vooruit-logo gebruiken. Het Denk Vooruit-logo geeft aan dat je er zeker van kunt zijn dat het noodpakket een aantal essentiële hulpmiddelen bevat die iedereen nodig heeft.

Dat betekent overigens niet dat pakketten zonder Denk Vooruit-logo niet geschikt zijn. Andere pakketten uit ons assortiment, die niet getoetst zijn volgens de Denk Vooruit-richtlijnen, zijn volgens dezelfde basisprincipes samengesteld. Ze bevatten grotendeels dezelfde essentiële zaken, zoals EHBO-spullen, verlichting, isoleerdekens, een radio en natuurlijk altijd een rampeninstructie.

Waarom een noodpakket kopen bij Noodzaken?
Noodzaken is de enige aanbieder die een door de overheid goedgekeurd noodpakket heeft ontwikkeld. Daarnaast hebben wij al bijna 10 jaar ervaring in het samenstellen van noodpakketten. De onderdelen die  in onze noodpakketten zitten zijn van goede kwaliteit, uitgebreid door ons getest, en zijn bijna altijd merkartikelen, zoals de Bolsius maxi-lichten, de Freeplay noodradio en de verbandtrommel van Sanaplast. Dit in tegenstelling tot een groot aantal andere aanbieders van noodpakketten, die artikelen van slechte kwaliteit, of zelfs al jaren geleden geproduceerde verbandtrommels in hun noodpakketten durven te stoppen.

Stel zelf een noodpakket samen
Je kunt ook zelf een noodpakket samenstellen door losse onderdelen aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat je al een aantal zaken in huis hebt. Bestel dan ook meteen de rampeninstructies en bewaar deze daarbij (Ze zijn ook gratis te downloaden op de website van de overheid, maar dan moet je ze nog wel zelf uitprinten).

Populairste artikelen uit het noodpakket
Bekijk hier een lijst met de populairste artikelen voor in het noodpakket. Alle zaken op deze pagina zijn op voorraad en kunnen binnen enkele dagen al in je bezit zijn.

De risico’s in uw buurt
Het risico op een ramp hangt af van de stad of buurt waarin je woont. Daarom is in kaart gebracht welke rampen er in Nederland kunnen plaatsvinden. Op de Risicokaart-website van de overheid kun je door middel van je postcode of plaatsnaam zien welke risico’s er in jouw omgeving zijn. Bekijk de risico's in jouw buurt (nieuw browservenster opent zich).

Als de sirene gaat
Als de sirene gaat dreigt er gevaar. Er is dan beslist meer aan de hand dan stank of een prikkelende lucht. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoor je de waarschuwingssirene, dan is hij dus voor jou bedoeld. Het is dan belangrijk dat je weet wat je moet doen. Lees wat je dan moet doen op de Denk Vooruit-website van de overheid (nieuw browservenster opent zich). Op de crisis.nl-website van de overheid is meer actuele informatie te vinden in het geval van een calamiteit bij jou in de buurt.

Rampeninstructies / Meer informatie

Loading...
Loading...
Loading...