Goudprijs (Live)

Hoe werkt de InstantTrust Marine waterzuiveringsinstallatie?

Geplaatst door Noodzaken 13-04-2016 0 Reactie(s) Nieuws - Productnieuws - Reviews,

De InstantTrust Marine desinfecteert en filtert het water dat uit je drinkwatertank komt. Je eigen waterzuiveringsinstallatie op je Bug-Out-Location, aan boord van je boot, je vakantiehuisje, je camper of gewoon thuis.

 

In samenwerking met Philips is de InstantTrust Marine tot stand gekomen. Een compact apparaat dat water desinfecteert door middel van UV-straling, zonder enig gebruik van chemicaliën. Het is dé oplossing voor schoon, veilig en smakelijk drinkwater. Het met grote regelmaat verversen en reinigen van je watertank, het aanhouden van een voorraad flessen mineraalwater of het gebruik van waterzuiveringstabletten of pompwaterfilters is met de InstantTrust Marine verleden tijd. Eenvoudig zelf grotere hoeveelheden water zuiveren is nu bereikbaar voor iedereen.

 

InstantTrust Marine Waterzuiveringsinstallatie tekening 1

InstantTrust Marine Waterzuiveringsinstallatie tekening 2
 

Het systeem bestaat uit 2 onderdelen:

 

1. De InstantTrust UV-unit
2. Het kraanfilter of het in-line filter

 

 

1. De InstantTrust UV-unit
Deze UV-unit schakelt binnen een milliseconde alle in het water aanwezige virussen en bacteriën uit. Je kunt hem aansluiten op je waterpomp of op een stopcontact.
 

InstantTrust Marine Waterzuiveringsinstallatie UV-lamp Philips


Het koude of warme water stroomt door een holle lampbuis en de UV-C straling desinfecteert passerend water in een milliseconde. De werking van de lamp vertoont raakvlakken met die van een TL-buis, maar dan zonder het giftige kwik. De UV-C straling die wordt gemaakt straalt door het glas van de lamp.
 

InstantTrust Marine Waterzuiveringsinstallatie UV-lamp behuizing


 

Wat zijn de verschillen met andere UV waterzuiveringssystemen?
 

InstantTrust Marine Waterzuiveringsinstallatie Vergelijking


2 a. Het kraanfilter (Torayvino MK2)
Het Torayvino MK2 kraanfilter dat gemaakt wordt door de firma Toray uit Japan is het beste kraanfilter dat er verkrijgbaar is. Dit waterfilter kan tot 0,01 micron filteren. Het haalt de allerkleinste deeltjes uit het water. Het kraanfilter brengt ook de smaak terug aan het water. Het kraanfilter monteer je op het uiteinde van de kraan. De levensduur van het kraanfilter is 1.500 liter of 3 tot 6 maanden.

InstantTrust Marine waterzuiveringsinstallatie kraanfilter werkingDe 4 filterstadia
Deze unieke filtermethode heeft 4 stadia. Het filtert zelfs de allerkleinste deeltjes.
 

1 Prescreen
Verwijdert roest, sedimenten en grote partikels.
 

2 Granular activated carbon (GAC)
Het kraanfilter gebruikt hoogwaardig actiefkool om chemicaliën van het ongefilterde kraanwater te verwijderen.
 

3 Second screen
Verwijdert roest, sedimenten en grotere deeltjes.
 

4 Hollow fiber membrane filter
Het geavanceerde meerlaagse holle vezel membraan filter verwijdert roest, bacteriën, colibacteriën bacillen, micro-organismen en microscopische onzuiverheden van het water en andere vloeibare oplossingen zonder het calcium, magnesium en andere mineralen, die essentieel voor het menselijk lichaam zijn, aan te tasten.
 

Dezelfde membraan-techniek wordt gebruikt om bloed te zuiveren in de medische wereld.
 

Je kunt verschillende standen kiezen, het is mogelijk om het water door het filter te laten lopen als je een glas drinkwater pakt. Ook is het mogelijk om het filter te sparen en het water rechtstreeks uit de kraan te laten lopen. Met dit water kun je veilig je handen wassen of de afwas doen, want dit water is al door de UV-unit geweest en de bacteriën en virussen zijn al onschadelijk gemaakt.
 

 

InstantTrust Marine waterzuiveringsinstallatie schema werking

 


2 b. In-line filter
 

Wil je geen filter op je kraan?
Dan bieden wij ook een andere oplossing aan: het in-line filter. Dit filter plaats je tussen de waterleiding zo dicht mogelijk bij het tappunt of voor de InstantTrust UV-unit. Al het water zal door dit filter lopen. Het in line filter kan tot 5 micron filteren en heeft een levensduur van 10.000 liter of een jaar.

 

InstantTrust Marine In-line filter

 

Het in-line filter met membraan en actief-kool verwijdert schadelijke micro-organismen, schadelijke chemische residuen en mogelijke nare geuren en/of smaken uit het water. De noodzakelijke minerale stoffen in het water blijven behouden. Het membraan laat door wat nodig is in het water en voert af wat overbodig is. Het actief-kool maakt het water weer smakelijk.

 

In tegenstelling tot het kraanfilter, is het niet mogelijk de filterfunctie van het in-line filter tijdelijk uit te schakelen. Doordat al het passerende water wordt gezuiverd gaat dit ten koste van de levensduur. Echter, bij regulier gebruik gaat het filter 10.000 liter of max. 1 jaar mee. Bovendien is het zeer eenvoudig te vervangen.

 

 

Ook perfect geschikt voor je Bug-out-Location, vakantiewoning of gewoon thuis!
Het InstantTrust Marine waterzuiveringssysteem is oorspronkelijk ontwikkeld voor aan boord van motor- en zeilboten, vandaar ook de naamgeving van het product. Maar het systeem is natuurlijk ook geschikt voor andere lokaties waar een accu of reguliere 230/110 volt stroomvoorziening aanwezig is. Heb jij een watervoorraad voor onzekere tijden aangelegd en heb jij een zonnepaneel met 12/24 volt accu, of een generator dan kun jij de InstantTrust Marine óók inzetten om je water te zuiveren. Of heb je een vakantiewoning in het buitenland, met netstroom, waar je de waterkwaliteit niet vertrouwt, dan kun jij ook je eigen waterzuiveringsinstallatie aanleggen met de InstantTrust Marine.

 

Laat een reactie achter