Terug

Lang houdbare voeding: voedsel voor crisissituaties en avontuurlijke buitensporters

Tijdens crisissituaties en op avontuur heb heb je lang houdbare voeding of lichtgewicht maaltijden nodig. Je vindt hier NRG-5, gevriesdroogd voedsel en ingeblikt brood.

Filters

Lang houdbare voeding: voedsel voor crisissituaties en avontuurlijke buitensporters

Zonder voeding houdt ons lichaam het slechts enkele weken vol. Een verzwakt gevoel kan echter al veel sneller intreden, zeker wanneer je voorbereid wilt zijn op noodsituaties of wanneer je een avontuurlijke tocht gaat maken is het raadzaam om noodvoedsel mee te nemen. Zo weet je zeker dat je voldoende voedsel hebt en kun je eenvoudig afmeten wat jouw lichaam nodig heeft.

Lang houdbare voeding is in verschillende varianten verkrijgbaar. Afhankelijk van de manier waarop je het wilt gebruiken past het één waarschijnlijk beter dan het ander. Wanneer je wilt profiteren van verschillende soorten houdbare voeding kun je eventueel tot een combinatie van verschillende soorten komen.

Kant-en-klare maaltijden
Wanneer je op avontuur gaat is het prettig als je kant-en-klare maaltijden bij je hebt. Via Noodzaken.nl kun je complete maaltijden in folieverpakking bestellen, je hoeft deze slechts op te warmen en hoeft er ook geen water aan toe te voegen. Doordat deze maaltijden minder lang houdbaar zijn is het raadzaam om als noodrantsoen voor gevriesdroogde voeding of emergency food te kiezen, of deze zeer smakelijke maaltijden sneller in je voorraad te rouleren en tussentijds op te maken. Zelf kiezen wij bij het aanleggen van onze eigen voedselvoorraad voor een mix van de verschillende soorten voeding, artikelen zoals conserven, rijst, meel en koffie uit de supermarkt, gevriesdroogd voedsel in folie- en in blikverpakking, noodrantsoenen en kant-en-klare maaltijden.

Self heating maaltijden
Self heating maaltijden zijn ongeveer een jaar houdbaar. Prettig aan deze maaltijden is dat ze erg gemakkelijk te bereiden zijn, verkrijgbaar zijn in verschillende varianten en erg goed smaken. Gebruik je ze als onderdeel van je noodvoedselvoorraad, dan is het door de minder lange houdbaarheid aan te bevelen ze tijdig te consumeren, op reis, of in het weekend als je geen zin hebt om te koken.

Emergency food
Emergency food is gericht op het aanleggen van een voorraad noodvoedsel of een noodrantsoen. Dit lang houdbare voedsel is ideaal voor noodsituaties. Je kunt jouw noodrantsoen thuis opslaan, in je camper, vakantiehuisje of op een andere plek. Als je een noodrantsoen kiest dat langer houdbaar moet zijn kun je het best voor de NRG-5 emergency rations gaan, dit lang houdbare voedsel blijft minimaal 20 jaar goed.

Gevriesdroogde voeding
Gevriesdroogde voeding is zeer lang houdbaar en lichtgewicht. Door het proces van vriesdrogen blijven de smaak en de aanwezige voedingsstoffen behouden. Door water aan gevriesdroogde voedsel toe te voegen kun je het klaarmaken. Bij Noodzaken.nl kun je allerlei verschillende soorten gevriesdroogde voeding kopen.

Combinatiepakketten
Via Noodzaken.nl kun je allerlei verschillende combinatiepakketten bestellen. Prettig aan de combinatiepakketten is het feit dat je met deze pakketten 7 dagen, 30 dagen of een veelvoud daarvan kunt overleven (wanneer je meerdere pakketten bestelt). Dit is precies afgemeten. Ook hier adviseren wij om dit een onderdeel van een bredere selectie van voedselproducten te laten zijn. Bij een supermarkt kun je bijvoorbeeld nog enkele pakken vruchtensap en bronwater er bij aanschaffen.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Noodzaken.nl 10 / 10 - 9 Reviews @ Webwinkelkeur